Diabetes a všetko o tom!

  • Dôvody

Novinky o svete cukrovky, nových vývojových trendoch, produktoch.

Používa niekto vnútra Rapid a Bazal?

Používa niekto vnútra Rapid a Bazal?

Tati správa »10.30.2008, 12:49

Správa Irina "30.10.2008, 1:34 hod

Správa od DiSi »30.10.2008, 14:42 hod

Tati správa »10.30.2008, 16:55

Správa Vika »10.30.2008, 18:22

Vikonov odkaz »10.30.2008, 18:57

Lime Post »10.30.2008, 19:07

Ide o to, že Tati používala na písanie humulínov a teraz sú dve možnosti: insa bel. produkcia alebo insuman s rýchlym. Pokúša sa zistiť všetko.
Je Rapid krátky alebo ultra?

Nikdy som o týchto inzulínach nepočul.

Správa je nepríjemná "10.30.2008, 20:03

Správa je nepríjemná "10.30.2008, 20:04

Posolstvo vápna "30.10.2008, 20:13

Posolstvo vápna "30. 10. 2008, 20:15

Správa je nepríjemná "10.30.2008, 20:16

Správa Yur »10.30.2008, 21:24

Tatiho správa »31.3.2008 13:43

Správa Irina "31.3.2008, 13:54

Správa Jur »05.11.2008, 17:50

UTK správa »06.11.2008, 10:26

a) Pokiaľ si pamätám, z ich skúseností s používaním "Fuchs" mali skôr originálny "obal" - 5 ml fľaše, zatiaľ čo všetky konkurenčné firmy mali 10 ml fľaše (nie 100!);

b) Bielorusko má stále šťastie s "nadšenosťou" pre zdravotne postihnutých: Mám ECB. nie je možné sen o tretej skupine o Pentafuyu "Protafan", je to dobré, prinajmenšom včas (v roku 2006), propaguje ju s "Novorapidom" a nie je známe, že sa to deje v fľaštičkách... O rok neskôr v regióne Sverdlovsk, že niektoré nové prechody iným inzulínom by mohli byť zabudnuté. Teraz, ak chcete prejsť na Pentafan Protafan, mali by ste sa takmer obrátiť na hlavného endokrinologa regiónu. V súčasnej dobe som radšej nepomyslel na to ("som vypálil" staré, veľmi "tučné", spenené zásoby) a teraz sa čoraz častejšie čudujem. Zvlášť vzhľadom na to, že na chodníku. Rok Ruskej federácie sľuboval, že dodá "inú indonézii" inzulínu z Indonézie (od slnečnej Brazílie, kde žije mnoho divých opíc a veľmi málo výrobnej disciplíny). Samozrejme, "mutoten" bude predovšetkým ovplyvňovať najlikvidnejšie pozície ("Protafan-Actrapid", fľaše);

c) Vzhľadom na všetky uvedené skutočnosti sa budem musieť veľmi rýchlo vrátiť späť na "budúcnosť" v Erefii...

Tati Správa 06.11.2008, 12:22

balenie je skutočne originálne. Na fľaši Bazalu je napísané:
"Suspenzia na subkutánnu injekciu 100 IU / ml" a nižšie: "1 fľaša obsahuje 5 ml suspenzie".
A na fľaši Rapid je takýto nápis. "Na intravenózne, intramuskulárne alebo subkutánne podanie."
Sú tak malé, že sa hodia do plastového vajca od milovníka - prekvapenie!

UTK, tiež som začal premýšľať o tom, ako získať túto zásobu. Vždy ma nainštalujem inzulín, používam jednu plechovku, jednu na sklade, dostávam predpis, keď druhá končí.

A môžem sa chváliť. Takmer 2 týždne na insumách, cukry - PERFECT! Buď inzulín mi vyhovuje toľko, alebo je to taká presnosť prostredníctvom injekcií so striekačkami? SK od 4 do 7!

Internet ambulancie zdravotníckych portálov

Na zistené nedostatky pošlite e-mail [email protected]

štatistika
Pridalo sa 43 otázok denne, bolo napísaných 63 odpovedí, z toho 6 odpovedí od 5 odborníkov na 1 konferencii.

Od 4. marca 2000 375 odborníkov zapísalo 511 756 odpovedí na 2 239 486 otázok.

Hodnotenie sťažnosti

  1. Krvný test1455
  2. Beremennost1368
  3. Rak786
  4. Analýza moču644
  5. Diabet590
  6. Pechen533
  7. Zhelezo529
  8. Gastrit481
  9. Kortizol474
  10. Diabetesový cukor 446
  11. Psihiatr445
  12. Opuhol432
  13. Ferritin418
  14. Alergia 403
  15. Blood Sugar395
  16. Bespokoystvo388
  17. Syp387
  18. Onkologiya379
  19. Gepatit364
  20. Sliz350

Hodnotenie drog

  1. Paratsetamol382
  2. Eutiroks202
  3. L-tyroxín 186
  4. Dyufaston176
  5. Progesteron168
  6. Motilium162
  7. Glukóza-E160
  8. Glyukoza160
  9. L-Ven155
  10. Glitsin150
  11. Kofein150
  12. Adrenalin148
  13. Pantogam147
  14. Tserukal143
  15. Tseftriakson142
  16. Mezaton139
  17. Dofamin137
  18. Meksidol136
  19. Kofeín benzoát sodný135
  20. Benzoát sodný135

Insuman Bazal GT

svedectvo
Diabetes typu 1 u pacientov, ktorí predtým nedostali inzulín, sú tehotné; v prípade intolerancie na iné lieky obsahujúce inzulín; labilnej formy diabetes mellitus proti vysokému titru protilátok proti inzulínu, transplantácii buniek ostrovčekov pankreasu. Diabetes mellitus typu 2 s rezistenciou na perorálne hypoglykemické látky počas chirurgických zákrokov s pristúpením sprievodných ochorení s neúčinnosťou stravy počas tehotenstva.

kontraindikácie
Precitlivenosť, hypoglykémia.

Farmakologický účinok
Farmakologický účinok - hypoglykemický.

Účinná zložka
>> Inzulín izofán [ľudské genetické inžinierstvo] * (Inzulín-izofán [ľudský biosyntetikum] *)

Latinský názov
Insuman Basal GT

ATC:
>> A10AC01 ľudský inzulín

Farmakologická skupina
>> Inzulíny

Nozologická klasifikácia (ICD-10)
>> E10 Diabetes mellitus závislý od inzulínu
>> Z100 * Trieda XXII Chirurgická prax

Formulár zloženia a uvoľnenia
1 ml neutrálnej injekčnej suspenzie lieku Insuman Bazal obsahuje ľudský inzulín (100% kryštalický inzulín protamín) 40 alebo 100 IU; v liekovkách s obsahom 10 alebo 5 ml v kartónovom zväzku 5 ks.
1 náplň pre pero injekčnej striekačky OptiPen (Insuman Basal 100 pre OptiPen) obsahuje 3 ml neutrálnej suspenzie ľudského inzulínu (100% kryštalický inzulín protamín) s aktivitou 100 IU / ml; v kartónovom zväzku 5 ks.

vlastnosť
Identické v štruktúre ľudského inzulínu a získané genetickým inžinierstvom.

farmakodynamika
Znižuje hladinu glukózy v krvi, zvyšuje jej absorpciu v tkanivách, zvyšuje lipogenézu a glykogenolýzu, syntézu bielkovín, znižuje rýchlosť tvorby glukózy v pečeni.

Klinická farmakológia
Účinok sa rozvíja 1 hodinu po podaní, dosahuje maximálne do 3-4 hodín po podaní s / c a trvá 11-20 hodín (v závislosti od dávky a individuálnych charakteristík pacienta).

Vedľajšie účinky
Súvisí s účinkami na metabolizmus uhľohydrátov: hypoglykémia (bledosť, potenie, palpitácie, poruchy spánku, tremor); neurologické poruchy (zriedkavé). Lokálne reakcie: lipodystrofia v mieste vpichu injekcie (s dlhodobým užívaním). Alergické reakcie.

interakcie
Vplyv a, tritokvalín, trifosfamid; oslabenie: barbituráty, diuretiká, danazol, doxazosín, estrogény a progestogény, kortikotropín, glukokortikoidy, diazoxid, heparín, izoniazid, kyselina nikotínová, fenolftaleín, deriváty fenotiazínu, fenytoín, sympatomimetiká.
U pacientov, ktorí súčasne užívajú klonidín, sol kyseliny reserpín a lítium, je možné pozorovať ako oslabenie, tak aj zvýšenie účinku. Znižuje toleranciu alkoholu. Beta-blokátory, klonidín, guanetidín, rezerpín môžu maskovať symptómy hypoglykémie. Môžu sa zmiešať s ľudským inzulínom, s výnimkou inzulínu, určeného na injekčné vstrekovanie.

predávkovať
Vykazuje hypoglykémia s rôznou závažnosťou.
Liečba: glukóza vo vnútri (ak je pacient vedomý). V prípade straty vedomia sa podáva intravenózna glukóza alebo intramuskulárna injekcia glukagónu (n / a).

Dávkovanie a podávanie
P / c, 45-60 minút pred jedlom. Miesto vpichu sa vždy zmení. Dávka sa stanovuje individuálne: u dospelých, ktorí prvýkrát dostanú liek, začne s dávkou 8-24 IU raz za deň (pacienti s vysokou citlivosťou na inzulín môžu byť dostatoční na 8 IU / deň so zníženou dávkou - viac ako 24 IU / deň). Maximálna jednorazová dávka - 40 IU (prebytok tejto dávky je povolený len vo výnimočných prípadoch).

Bezpečnostné opatrenia
Úplne neprijateľné v úvode. Pri výmene zvieracieho inzulínu liekom Insuman Bazal sa môže vyžadovať zníženie dávky.

Čas použiteľnosti
2 roky

Podmienky skladovania
B. Zoznam: Pri 2-8 ° C (nezmrazujte).

Nájdené v 7 otázkach:

Dobrý deň, doktor, používam lieky insuman rapid gt, insuman bazal gt začal zvyšovať váhu. prosím, povedzte mi inzulín protofán, inzulín actrapid je analogický s inými liekmi ako insuman rapid gt, insuman basal gm, vďaka vopred. otvoriť

Ahoj, lekár, používam lieky insuman rapid gt, insuman bazal gt začal výrazne zvyšovať váhu, povedzte mi, že drogy to ovplyvňujú. Svetlana. otvoriť

Dobrý deň, mám 2 stupne cukrovky. Bol som predpísaný Humulin nph (dlhý) ráno 12, večer 14, ale je už ťažké ho dostať. Môžem v tej istej dávke bodnúť insumanazal GT namiesto humulínu nph. otvoriť

Dobré popoludnie Mama pichol Humulin NPH 12 jednotiek 2 krát denne. Tentokrát sme dostali Insuman Bazal GT. Môžete mi povedať, či je potrebná úprava dávky? Na našej klinike momentálne nie je potrebný lekár))) otvorený

Dobrý deň, mám túto otázku: Mám 2 stupne cukrovky, lehota 2 mesiace, Gluconorm bol predpísaný 2 tablety denne a Insuman Bazal GT ráno 14 jednotiek a 12 večer. Je to možné niekedy napríklad niekoľkokrát týždenne. otvoriť

Drahý Sergej Markovič! Pomôžte s touto otázkou: môj typ 1 DM (už 1,5 ročný), keď naposledy krvný cukor neklesne pod 9, častejšie 12. Snaží sa nie jesť... otvorené (1 správa)

20. september 2008 / In

Čítal som o Insumanu Bazal GT, je zvláštny. S vrcholom po 3-4 hodinách, str. Radím (ale je to čisto osobný názor) odmietnuť Bazal GT, čo spôsobuje zmätok, a používať Lantus tak dlho a Humalog ako krátku. Mám to. sledovať

19. september 2008 / marec

Inzulín bol predpísaný jej manželovi "Insuman Bazal GT" (to je dlhodobo pôsobiace inzulín). A rozdávajú to isté "Humalog", "Lantus" a stále existujú niektoré, nepamätám si to presne. Keď je cukor vysoký, manžel trpí krátkym inzulínom. Ale. sledovať

Opis inzulínu Bazal GT: návod na použitie

Basal obsahuje inzulín, ktorý má štruktúru identickú s ľudským inzulínom a získal pomocou kmeňa Escherichia Coli K12 135 pINT90d genetickým inžinierstvom.

Mechanizmus účinku inzulínu:

  • znižuje hladinu cukru v krvi, spomaľuje katabolické účinky, podporuje anabolické reakcie;
  • zvyšuje tvorbu glykogénu v pečeni, svalov a prenos glukózy do buniek;
  • inhibuje glykoneogenézu a glykogenolýzu;
  • zlepšuje využitie pyruvátu;
  • inhibuje lipolýzu;
  • zvyšuje lipogenézu v tukovom tkanive a pečeni;
  • podporuje syntézu proteínov a vstup aminokyselín do buniek;
  • zvyšuje tok draslíka do buniek.

Insuman Bazal GT je dlhodobo pôsobiaci inzulín s oneskoreným začiatkom. Po zavedení liečiva dôjde k zníženiu hladiny glukózy v priebehu jednej hodiny a vrchol účinku Insuman Bazal GT sa objaví po 3-4 hodinách. Dĺžka účinku sa pohybuje od 11 do 20 hodín.

farmakokinetika

Absolútne zdraví ľudia majú T ½ plazmatický inzulín je približne 4-6 minút. U pacientov s nedostatočnou funkciou obličiek je oveľa dlhšie.

Hoci je potrebné poznamenať, že farmakokinetika inzulínu nereprodukuje jeho metabolický účinok. Inzulín sa odporúča pre diabetes mellitus vyžadujúci liečbu inzulínom.

Kontraindikácie lieku Bazal

  • Reakcia z precitlivenosti na inzulín alebo inú pomocnú zložku Insuman Bazal GT. Výnimkou sú tie prípady, kedy je nemožné bez inzulínovej liečby.
  • Hypoglykémia.

S extrémnou opatrnosťou by mal liek užívať:

  1. starších pacientov, pretože pokles renálnej funkcie súvisiaceho s vekom vedie k zníženiu požiadaviek na inzulín a táto funkcia prebieha;
  2. renálne zlyhanie (v dôsledku zníženia metabolizmu inzulínu u pacientov je znížená potreba inzulínu);
  3. zlyhanie pečene (v dôsledku zníženia metabolizmu inzulínu a zníženia schopnosti glukoneogenézy v tele, môže dôjsť k zníženiu potreby inzulínu);
  4. závažná stenóza mozgových a koronárnych tepien (u pacientov s touto patológiou hypoglykémie klinicky významné, pretože sa stáva, že existuje zvýšené riziko srdcových alebo mozgových hypoglykemických komplikácií);
  5. pacientov s proliferatívnou retinopatiou, najmä tých, ktorí nedostali liečbu laserovou terapiou (fotokoagulácia). Pri hypoglykémii sú u týchto pacientov riziko prechodnej amaurózy (úplná slepota);
  6. pacienti s interkurentnými ochoreniami, v týchto prípadoch pacienti často zvyšujú potrebu inzulínu.

V prípade akejkoľvek choroby uvedenej vyššie by ste mali konzultovať s lekárom pred konzultáciou s liekmi.

Bazal počas tehotenstva a laktácie

Aj v prípade tehotenstva nemôžete prerušiť liečbu liekom Insuman® Basal GT. Je absolútne bezpečné, pretože inzulín nie je schopný preniknúť do placentárnej bariéry.

A pre ženu, ktorá mala pred tehotenstvom cukrovku alebo bola gestačný diabetes mellitus, je mimoriadne dôležité kvalitatívne udržiavanie kontroly metabolizmu v období gravidity.

Počas prvého trimestra gravidity môže byť potreba inzulínu znížená a počas obdobia druhého a tretieho trimestra gravidity sa zvyčajne zvyšuje. Potreba inzulínu sa znižuje a ihneď po pôrode sa zvyšuje riziko vzniku hypoglykémie.

Počas celého tehotenstva a po pôrode je potrebné starostlivo sledovať hladinu cukru v krvi. Pri plánovaní tehotenstva a jeho výskytu musí žena o tom informovať ošetrujúceho lekára.

Neexistujú žiadne obmedzenia na liečbu inzulínom v čase dojčenia, hoci úprava dávky môže byť potrebná.

Vedľajšie účinky lieku

hypoglykémie

Najčastejším vedľajším účinkom inzulínovej terapie je hypoglykémia. Môže sa vyvinúť, ak dávka inzulínu výrazne prevyšuje potrebu. Opakované ťažké epizódy hypoglykémie vedú k rozvoju neurologických príznakov: kómu, kŕče.

Závažné a dlhotrvajúce epizódy hypoglykémie môžu predstavovať vážnu hrozbu pre život pacientov. Predtým, ako má pacient príznaky neuroglykémie, bude mať prejavy reflexnej aktivácie sympatického nervového systému. Toto je reakcia na rozvoj hypoglykémie.

Zvyčajne s rýchlejším a výraznejším poklesom koncentrácie cukru v krvi prejavujú symptómy reflexnej aktivácie sympatického nervového systému a jeho javu vo väčšom rozsahu.

Pri prudkom znížení hladiny cukru v krvi sa môže vyvinúť hypoglykémia alebo opuch mozgu. Tu sú uvedené nežiaduce udalosti, ktoré sa môžu vyskytnúť u pacientov. Sú klasifikované podľa tried systémových orgánov:

  1. frekvencia nie je známa (podľa existujúcich údajov nie je možné určiť frekvenciu výskytu vedľajších účinkov);
  2. veľmi zriedkavé (

Pri zmene inzulínu živočíšneho pôvodu na ľudský inzulín môže byť potrebné zníženie jeho dávky.

Platí to najmä pre pacientov, ktorí:

  • v minulosti mali pomerne nízke koncentrácie hladiny cukru v krvi;
  • vzhľadom na prítomnosť protilátok proti inzulínu sa predtým používali jeho vysoké dávky;
  • majú predispozíciu k rozvoju hypoglykémie.

Potreba znížiť dávku sa môže objaviť okamžite po prepnutí na iný typ inzulínu a môže sa postupne rozvíjať (niekoľko týždňov). V čase prechodu z inzulínu na iný, ako aj v nasledujúcich týždňoch je potrebná prísna kontrola koncentrácie cukru v krvi.

Pacienti, ktorí v dôsledku prítomnosti protilátok používajú vysoké dávky inzulínu, majú prejsť na iný typ inzulínu len v nemocničnom prostredí pod prísnym lekárskym dohľadom.

Zmena dávkovania

Zvýšenie citlivosti na inzulín môže byť dôsledkom zlepšenej metabolickej kontroly. Výsledkom je, že sa môže znížiť potreba inzulínu.

Zmena dávky môže byť potrebná za iných podmienok:

  • zmena telesnej hmotnosti pacienta;
  • zmeny životného štýlu vrátane fyzickej aktivity a stravovania;
  • okolnosti prispievajúce k rozvoju hyper- a hypoglykémie.

Dávkovací režim pre špeciálne skupiny pacientov

  1. Starší ľudia - táto skupina môže v priebehu času znížiť potrebu inzulínu. Preto by ste mali začať liečbu inzulínom, vybrať udržiavacie dávky alebo zvýšiť dávkovanie u starších pacientov s diabetes mellitus. V opačnom prípade môžete vyvolať hypoglykemickú reakciu.
  2. Pacienti s renálnou alebo hepatálnou insuficienciou. Aj u týchto ľudí sa môže znížiť potreba inzulínu.

Liekové injekcie

Basal sa zvyčajne injektuje hlboko, 45-60 minút pred jedlom. Zakaždým sa odporúča zmeniť miesto zavedenia v rámci jednej oblasti. Napríklad oblasť brucha sa mení na oblasť bokov. Táto zmena je možná iba po predchádzajúcej konzultácii s lekárom.

Je to nevyhnutné, pretože adsorpcia inzulínu, a tým účinok zníženia hladiny cukru v krvi, sa môže meniť v závislosti od toho, kde je inzulín pichnutý (napríklad oblasť stehna alebo oblasť brucha).

Basal sa nepoužíva v inzulínových pumpách rôznych druhov (vrátane implantovaných). Intravenózne podanie lieku je absolútne neprijateľné! Nie je možné zabrániť zmiešaniu lieku Bazal s inzulínovými analógmi, inzulínom živočíšneho pôvodu, inzulínom s inou koncentráciou a inými liekmi.

Bazal sa môže zmiešať s ľubovoľnými ľudskými inzulínovými prípravkami, ktoré vyrába skupina Sanofi-aventis. Avšak s inzulínom, špeciálne určeným na inzulínové pumpy, nemôže byť Bazal kategoricky zmiešaný.

Musíme vždy na pamäti, že koncentrácia inzulínu je v pomere 100 IU / ml (kazety 3 ml alebo 5 ml fľaštičiek. To je dôvod, prečo je nutné použiť iba pera KlikSTAR alebo OptiPen Pro1 (ak je použitý kaziet), alebo plastové injekčné striekačky, ktoré sú navrhnuté tak, aby tejto koncentrácie.

V plastovej striekačke nemôže byť žiadna iná droga ani jej zvyšky. Zozbieranie inzulínu z liekovky prvýkrát by sa malo odstrániť z posledného plastového viečka. Jeho prítomnosť naznačuje, že injekčná liekovka nebola predtým otvorená.

Príznaky predávkovania liekmi

Zavedenie nadbytočného množstva inzulínu, tj jeho predávkovanie v porovnaní s nákladmi na energiu alebo konzumáciou potravy, môže viesť k predĺženej, vážnej a život ohrozujúcej hypoglykémii.

liečba

Ak je pacient vedomý, znamená to mierny prípad hypoglykémie. Podobné epizódy sa zastavia prijímaním sacharidov. Možno však budete musieť upraviť dávku inzulínu, fyzickú aktivitu a príjem potravy.

Závažnejšie epizódy hypoglykémie, v ktorých pacient upadá do bezvedomia, existujú neurologické poruchy alebo záchvaty, sa môže zlepšiť, intramuskulárnou alebo subkutánnou injekciou glukagónu alebo intravenózna injekcia koncentrovaného roztoku dextrózy.

Množstvo dextrózy u detí je stanovené v pomere k telesnej hmotnosti dieťaťa. Po zvýšení koncentrácie glukózy v krvi môže byť potrebné zachovať príjem sacharidov. Dieťa sa má monitorovať a po značnom klinickom zlepšení môže dôjsť k opakovanému výskytu hypoglykémie.

V prípade dlhotrvajúcej alebo závažnej hypoglykémie po podaní glukagónu alebo dextrózy je potrebná infúzia s menej nasýteným roztokom dextrózy. To je potrebné, aby sa zabránilo opätovnému rozvoju hypoglykémie.

Je potrebné pozorne sledovať koncentráciu glukózy v krvi malých detí, čo pomôže zabrániť vzniku závažnej hyperglykémie.

Inhumans Rapid a Bazal

Cukrovka a jej liečba

Strana 2 z 2 1, 2

Neexistuje žiadny rozdiel v nákladoch, ihlica je 5 rubľov, striekačka je 4,5 rubľov. Nie s bolesťou.

Samozrejme hovoríme o dobrých striekačkách.

Insuman Bazal / Rapid

Re: Rapid a bazal insumants

Insuman, čo to je a čo sa s ním stravuje?

Re: Rapid a bazal insumants

Terramax, existuje nejaký skutočný dôvod na zmenu ľudského inzulínu produkovaného jedným zo svetových gigantov pre analóg?

Prípravky Insuman Rapid GT a Bazal GT - inzulín, identické v štruktúre s ľudským

Diabetes mellitus je vážne ochorenie, ktoré postihuje stále viac ľudí každý deň. Jeho vplyv je spôsobený porušením metabolizmu vody a uhľohydrátov v ľudskom tele.

Výsledkom je narušená funkcia pankreasu, ktorá produkuje inzulín. Tento hormón sa podieľa na spracovaní cukru na glukózu a v jeho neprítomnosti to telo nedokáže urobiť.

Tak sa cukor hromadí v krvi pacienta a potom sa vylučuje vo veľkom množstve močom. Spolu s tým dochádza k narušeniu výmeny vody, čo vedie k odčerpaniu veľkého množstva vody cez obličky.

Dnes medicína môže poskytnúť veľa náhrad za inzulín, ktorý sa vyrába vo forme injekčného roztoku. Jedným z nich je liečebný liek Insuman, o ktorom sa bude diskutovať v tomto článku.

Farmakologický účinok

Insuman Rapid GT - injekčné pero s roztokom pre jednu injekciu. Vzťahuje sa na skupinu liekov, ktoré sú identické s ľudským inzulínom. Pre Insuman Rapid GT recenzie sú pomerne vysoké. Má schopnosť kompenzovať nedostatok endogénneho inzulínu, ktorý sa v tele tvorí s diabetom.

Liečivo je tiež schopné znížiť hladinu glukózy v ľudskej krvi. Toto liečivo sa používa ako subkutánna injekcia. Efekt sa vyskytuje v priebehu 30 minút po požití, dosahuje maximálne po jednej až dvoch hodinách a môže pokračovať v závislosti od dávky injekcie približne päť až osem hodín.

Susp. Insuman Bazal GT (injekčné pero)

Insuman Bazal GT patrí tiež do skupiny liekov, ktoré sú identické s ľudským inzulínom, majú priemerné trvanie účinku a majú schopnosť kompenzovať nedostatok endogénneho inzulínu, ktorý sa tvorí v ľudskom tele.

O inzulíne, Insumanu Bazal GT, sú aj recenzie pacientov väčšinou pozitívne. Liek je schopný znížiť hladinu glukózy v krvi. Liečivo sa podáva subkutánne, účinok sa pozoruje počas niekoľkých hodín a maximálny účinok sa dosiahne po štyroch až šiestich hodinách. Trvanie účinku závisí od dávky injekcie, zvyčajne sa pohybuje od 11 do 20 hodín.

Indikácie na použitie

Insuman Rapid sa odporúča, ak:

  • inzulín-dependentný diabetes mellitus;
  • diabetická kóma;
  • acidóza;
  • diabetes v dôsledku rôznych faktorov: chirurgia; infekcie, ktoré sprevádzajú zvýšená telesná teplota; s metabolickými poruchami; po pôrode;
  • so zvýšenou hladinou cukru v krvi;
  • predkomatózny stav, ktorý je spôsobený čiastočnou stratou vedomia, počiatočným štádiom vývoja kómy.

Insuman Bazal sa odporúča používať s:

  • inzulín-dependentný diabetes mellitus;
  • stabilný diabetes s nízkymi požiadavkami na inzulín;
  • vykonávanie tradičnej intenzívnej liečby.

Spôsob použitia

rýchly

Dávka na injekciu tohto lieku sa vyberá výlučne individuálne na základe informácií o hladine cukru v moči a charakteristikách priebehu ochorenia. Liečivo sa aplikuje raz denne.

U dospelých sa jedna dávka pohybuje od 8 do 24 U. Odporúča sa, aby sa injekcia vykonala 15-20 minút pred jedlom.

U detí, ktoré majú zvýšenú citlivosť na inzulín, denná dávka tohto lieku je nižšia ako 8 U. Odporúča sa tiež použiť pred jedlom v 15-20 minútach. Liečivo sa môže použiť v rôznych prípadoch subkutánne aj intravenózne.

základné

Miesto vpichu sa nemá opakovať, preto sa musí po každej subkutánnej injekcii zmeniť. Dávka sa stanovuje individuálne na základe charakteristík ochorenia.

Pre dospelú kategóriu ľudí, ktorí po prvýkrát zaznamenali účinky tohto lieku, je predpísaná dávka 8 až 24 U, podáva sa raz denne predtým, ako užije potravu 45 minút.

U dospelých a detí s vysokou citlivosťou na inzulín sa podáva minimálna dávka, ktorá nie je väčšia ako 8 U raz denne. Pacienti, ktorí majú zníženú potrebu inzulínu, môžu užívať dávku viac ako 24 IU raz denne.

Vedľajšie účinky

Diabetes sa bojí tohto lieku, ako oheň!

Potrebujete len požiadať.

Počas používania lieku Insuman Rapid možno pozorovať vedľajšie účinky, ktoré majú negatívny vplyv na ľudský organizmus:

  • alergické reakcie na inzulín a konzervačné činidlo;
  • lipodystrofia;
  • nedostatočná reakcia na inzulín.

Pri nedostatočnom dávkovaní lieku môže pacient zaznamenať nezrovnalosti v rôznych systémoch. Toto je:

  • hyperglykemických reakcií. Tento príznak naznačuje zvýšenie hladiny cukru v krvi, môže sa vyskytnúť pri súčasnom užívaní alkoholu alebo pri porušení funkcií obličiek;
  • hypoglykemické reakcie. Tento príznak naznačuje pokles hladiny cukru v krvi.

Tieto príznaky sa najčastejšie vyskytujú kvôli porušeniu režimu stravovania, nedodržiavaniu intervalu medzi užívaním lieku a príjmu potravy, ako aj počas neobvyklej fyzickej námahy.
Pri konzumácii lieku Insuman Bazal sa môžu rôznymi vedľajšími účinkami prejaviť tento liek na tele:

  • kožné vyrážky;
  • svrbenie v mieste vpichu injekcie;
  • urtikária v mieste vpichu injekcie;
  • lipodystrofia;
  • hyperglykemické reakcie (môžu sa vyskytnúť počas užívania alkoholu).

kontraindikácie

Lekársky liek Insuman Rapid nie je schválený na použitie s nízkou hladinou cukru v krvi, ako aj so zvýšenou citlivosťou na liek alebo jeho jednotlivé zložky.

Insuman Rapid GT (injekčné pero)

Insuman Bazal je kontraindikovaný u ľudí:

  • s precitlivenosťou na liek alebo jeho jednotlivé zložky;
  • s diabetickou kómou, čo je strata vedomia, pričom úplná absencia akýchkoľvek reakcií tela na vonkajšie podnety v dôsledku silného zvýšenia hladiny cukru v krvi.

predávkovať

V priebehu času môžu problémy s hladinou cukru viesť k celému radu ochorení, ako sú problémy so zrakom, pokožkou a vlasmi, vredy, gangréna a dokonca aj rakovina! Ľudia naučili ťažké skúsenosti, aby normalizovali úroveň používania cukru.

Ak má pacient prvé príznaky predávkovania liekom Insuman Rapid, ignorovanie symptómov, ktoré zhoršujú jeho stav, môže ohroziť život.

Ak je pacient v stave vedomia, musí užívať glukózu s ďalším príjmom potravín, ktoré obsahujú sacharidy.

A ak je pacient v bezvedomí, potrebuje injekciu 1 miligram glukagónu intramuskulárne. Ak táto liečba neprinesie žiadne výsledky, potom môžete zadať 20-30 miligramov roztoku glukózy 30-50% intravenózne.

Ak má pacient príznaky predávkovania liekom Insuman Bazal, ktoré sa prejavujú okamžitým zhoršením zdravia, alergickými reakciami a stratou vedomia, mal by okamžite užívať glukózu s ďalším príjmom potravín, ktoré obsahujú sacharidy.

Avšak táto metóda bude fungovať výhradne pre ľudí, ktorí sú vedomí.

Každý, kto je v bezvedomí, musí zadať 1 miligram glukagónu intramuskulárne.

V prípade, že injekcia glukagónu nemá žiadny účinok, intravenózne sa podáva 20-30 miligramov roztoku glukózy 30-50%. Ak je to potrebné, postup sa môže zopakovať.

Súvisiace videá

O nuansách používania inzulínových liekov Rapit a Bazal vo videu:

Liek Insuman sa používa na liečbu pacientov s diabetes mellitus. Je identický s ľudským inzulínom. Znižuje glukózu a kompenzuje nedostatok endogénneho inzulínu. Dostupné vo forme číreho injekčného roztoku. Dávkovanie je zvyčajne predpísané pre každého pacienta individuálne, vypočítané na základe charakteristík priebehu ochorenia.

  • Stabilizuje hladinu cukru dlho
  • Obnovuje produkciu inzulínu pankreasou

Insulin Insuman Bazal GT - návod na použitie

Liečba cukrovky často vyžaduje použitie inzulínových prípravkov. Patrí medzi ne aj Insuman Bazal GT. Je potrebné zistiť, aké sú jeho vlastnosti a vlastnosti, aby bol proces terapeutickej liečby účinný a bezpečný.

Všeobecné informácie, zloženie, formulár na uvoľnenie

Výrobca tejto drogy je Francúzsko. Nástroj patrí do hypoglykemickej skupiny. Bola vytvorená na základe ľudského inzulínu semi-syntetického pôvodu. Predaj sa nachádza vo forme injekčnej suspenzie. Trvanie expozície účinnej látky je stredné.

Okrem aktívnej zložky tento liek obsahuje aj iné látky, ktoré prispievajú k jeho účinnosti.

Patria medzi ne:

  • voda;
  • chlorid zinočnatý;
  • fenol;
  • protamín sulfát;
  • hydroxid sodný;
  • glycerol;
  • kresol;
  • dihydrát dihydrogénfosforečnanu sodného;
  • kyselina chlorovodíková.

Suspenzia by mala byť homogénna. Jeho farba je zvyčajne biela alebo takmer biela. Použite jeho subkutánnu metódu.

Môžete si vybrať jednu z najvhodnejších foriem na predaj:

  1. Zásobníky 3 ml (balenie po 5 ks).
  2. Kazety vložené do pera. Ich objem je tiež 3 ml. Každé injekčné pero je jednorazové. V balení 5 ks.
  3. Fľaše s objemom 5 ml. Sú vyrobené z bezfarebného skla. Celkovo je v balení 5 fliaš.

Použitie drogy by sa malo vzťahovať len na vymenovanie špecialistu, berúc do úvahy indikácie a obmedzenia. Samotné môžete študovať iba vlastnosti lieku. Pre správne použitie sú potrebné špeciálne znalosti.

Mechanizmus účinku a farmakokinetika

Účinok ľubovoľného lieku je spôsobený účinnými látkami obsiahnutými v jeho zložení. V lieku Insuman Bazal je aktívnou zložkou inzulín, ktorý sa synteticky vyrába. Jeho účinok je podobný účinku bežného inzulínu produkovaného v ľudskom tele.

Jeho účinok na telo je nasledovný:

  • znížená hladina cukru;
  • stimulácia anabolických účinkov;
  • pomalý katabolizmus;
  • urýchlenie distribúcie glukózy v tkanivách aktiváciou jej intercelulárnej dopravy;
  • zvýšená produkcia glykogénu;
  • potlačenie glykogenolýzy a glykoneogenézy;
  • zníženie rýchlosti lipolýzy;
  • zvýšená lipogenéza vyskytujúca sa v pečeni;
  • urýchlenie procesu syntézy bielkovín;
  • stimulácia príjmu draslíka v tele.

Vlastnosťou účinnej látky, ktorá tvorí základ tejto drogy, je trvanie jej účinku. Zároveň sa jej účinok nevyskytuje okamžite, ale postupne sa rozvíja. Prvé výsledky sú viditeľné jednu hodinu po injekcii. Najefektívnejší liek ovplyvňuje telo po 3-4 hodinách. Účinok tohto typu inzulínu môže trvať 20 hodín.

Absorpcia liečiva nastáva zo subkutánneho tkaniva. Tam inzulín prichádza do styku so špecifickými receptormi, kvôli ktorým sa distribuuje do svalových tkanív. Vylučovanie tejto látky sa uskutočňuje obličkami, preto ich stav ovplyvňuje rýchlosť tohto procesu.

Indikácie a kontraindikácie

Použitie akéhokoľvek lieku by malo byť bezpečné. To platí najmä pre lieky, ktoré zabezpečujú normalizáciu vitálnych znakov, ako sú hladiny cukru v krvi.

Aby terapia nepoškodila pacienta, je potrebné dodržiavať pokyny pre liek a používať ho iba vtedy, ak je vhodná diagnóza.

Insuman Basal sa používa na liečbu cukrovky. Predpísaná je v prípadoch, keď pacient potrebuje inzulín. Niekedy sa liek používa v kombinácii s inými spôsobmi, ale je prijateľný a monoterapický.

Ešte dôležitejšou črtou užívania drog je úvaha o kontraindikáciách. Pretože vybraná droga môže zhoršiť zdravie pacienta, lekár musí najprv študovať históriu a vykonať potrebné testy, aby sa uistili, že neexistujú žiadne obmedzenia.

Medzi hlavné kontraindikácie lieku sa hovorí Fuser:

  • individuálna intolerancia inzulínu;
  • neznášanlivosť na pomocné zložky lieku.

Medzi obmedzenia patria také funkcie:

  • tehotenstva;
  • dojčenia;
  • zlyhanie pečene;
  • patológia vo fungovaní obličiek;
  • starší a detský vek pacienta.

Tieto prípady nepatria k prísnym kontraindikáciám, ale lekári by mali pri predpisovaní liekov prijať preventívne opatrenia. Obvykle sú tieto opatrenia systematicky kontrolovať hladiny glukózy a upravovať dávkovanie. Tým sa znižuje riziko nežiaducich účinkov.

Bazal počas tehotenstva a laktácie

Pri štúdiu charakteristických vlastností akéhokoľvek lieku je potrebné zistiť, ako ovplyvňuje ženy počas tehotenstva a laktácie.

Prenášanie dieťaťa často vyvoláva zvýšenie hladiny cukru v krvi očakávanej matky, čo si vyžaduje normalizáciu týchto ukazovateľov. Je veľmi dôležité pochopiť, ktoré lieky sú v tejto situácii bezpečné.

Neboli získané presné údaje o účinku lieku Insuman na tehotnú ženu a plod. o všeobecné informácie o prípravách inzulínu na základe toho možno konštatovať, že táto látka nepreniká cez placentu, a preto nie je schopný spôsobiť poruchy vo vývoji dieťaťa.

Samotný inzulín by mal pacientovi priniesť len prospech. Napriek tomu ošetrujúci lekár musí brať do úvahy všetky vlastnosti klinického obrazu a pozorne sledovať koncentráciu glukózy. Počas tehotenstva sa indikátory cukru môžu dramaticky líšiť v závislosti od obdobia, takže ich musíte sledovať, pričom upravíte časť inzulínu.

Pri dojčení je povolené používanie lieku Insuman Bazal. Jeho aktívnou zložkou je bielkovina, takže nie je žiadna škoda, pokiaľ ide o dieťa spolu s materským mliekom. Látka sa rozkladá v tráviacom trakte dieťaťa na aminokyseliny a absorbuje sa. Ale matka v tejto dobe ukazuje stravu.

Vedľajšie účinky lieku

Pri liečbe cukrovky so suspenziou. Insuman Bazal musí brať do úvahy všetky zmeny, ktoré sa vyskytujú v tele pacienta. Nie sú vždy pozitívne. Ako sa uvádza v recenziách pacientov, tento liek môže spôsobiť mnoho vedľajších účinkov, ktorých vylučovanie závisí od ich typu, intenzity a ďalších vlastností. Ak sa vyskytnú, môže sa vyžadovať úprava dávky, symptomatická liečba a nahradenie lieku jeho analógmi.

hypoglykémie

Tento jav je jedným z najčastejších prípadov pri používaní inzulínu. Vyvíja sa, ak je dávka lieku vyberaná nesprávne alebo ak je u pacienta precitlivenosť. Výsledkom je, že telo je naplnené veľkým množstvom inzulínu, ako je potrebné, čím sa výrazne zníži hladina cukru. Takýto výsledok je veľmi nebezpečný, pretože ťažké prípady hypoglykémie môžu byť smrteľné.

Hypoglykémia sa vyznačuje príznakmi, ako sú:

  • porucha koncentrácie;
  • závraty;
  • pocit hladu;
  • kŕče;
  • strata vedomia;
  • tras;
  • tachykardia alebo arytmia;
  • zmeny krvného tlaku atď.

Odstráňte slabú hypoglykémiu použitím produktov obsahujúcich rýchle sacharidy. Zvyšujú hladiny glukózy na normálnu a stabilizujú stav. S ťažkým priebehom tohto javu potrebujete lekársku pomoc.

Imunitný systém

Imunitný systém niektorých ľudí môže reagovať na tento liek alergickými reakciami. Zvyčajne sa na prevenciu takýchto prípadov uskutočňuje predbežná skúška na intoleranciu kompozície.

Ale niekedy je použitie lieku predpísané bez takýchto testov, ktoré môžu vyvolať tieto javy:

  • kožné reakcie (opuch, sčervenanie, vyrážka, svrbenie);
  • bronchospazmus;
  • zníženie krvného tlaku;
  • angioedém;
  • anafylaktický šok.

Niektoré z vyššie uvedených reakcií sa nepovažujú za hroziace. V ostatných prípadoch sa vyžaduje okamžité zrušenie lieku Insuman, pretože pacient môže kvôli tomu zomrieť.

Liečba inzulínom môže spôsobiť zvýšenie metabolickej kontroly, v dôsledku čoho môže pacient vytvoriť edém. Tento liek tiež spôsobuje retenciu sodíka u niektorých pacientov.

Z vizuálnych orgánov, podkožného tkaniva a kože

Vizuálne deformácie sa vyskytujú v dôsledku náhlych zmien hladín glukózy. Akonáhle je glykemický profil zarovnaný, tieto porušenia zmiznú.

Medzi hlavné vizuálne problémy patrí:

  • zvýšená diabetická retinopatia;
  • prechodné poruchy videnia;
  • dočasná slepota.

V tejto súvislosti je veľmi dôležité nepovoliť kolísanie úrovne cukru.

Hlavným vedľajším účinkom na subkutánne tkanivo je lipodystrofia. Je spôsobená injekciou v tej istej oblasti, čo spôsobuje poruchy absorpcie účinnej látky.

Aby sa zabránilo tomuto javu, odporúča sa na tento účel alternovať oblasti podávania liekov v rámci povolenej zóny.

Kožné prejavy sú často spôsobené neschopnosťou tela liečiť inzulínom. Po dlhšom čase sa vylúčia bez liečby, lekár by si ich mal byť vedomý.

Patria medzi ne:

  • pocity bolesti;
  • začervenanie;
  • tvorba edému;
  • svrbenie;
  • žihľavka;
  • zápal.

Všetky tieto reakcie sa vyskytujú len v alebo v mieste vpichu injekcie.

Návod na použitie

Liečivo Insuman potrebuje použiť len subkutánnu metódu. Mala by byť vložená do stehennej, ramennej alebo prednej brušnej steny. Aby sa zabránilo rozvoju lipodystrofie, nie je potrebné vykonávať injekcie v rovnakej oblasti, miesto by malo byť striedavo. Optimálny čas na injekciu je obdobie pred jedlom (asi za hodinu alebo o málo menej). Takže bude možné dosiahnuť najväčšiu produktivitu.

Priemerná dávka je v súčasnosti 8 až 24 U. Následne môže byť táto dávka upravená nahor alebo nadol. Maximálna prípustná jednorazová dávka je množstvo 40 IU.

Výber dávky je ovplyvnený takýmto indikátorom, ako je citlivosť organizmu na aktívnu zložku liečiva. Ak je silná citlivosť, telo reaguje veľmi rýchlo na inzulín, takže títo pacienti potrebujú menšiu dávku, inak sa môže vyvinúť hypoglykémia. Pacienti so zníženou citlivosťou na produktívnu liečebnú dávku by mali byť zvýšené.

Video tutoriál o používaní injekčného pera:

Prechod na iný inzulín a meniace sa dávkovanie

Prenos pacienta na inú drogu by mal byť pod prísnym lekárskym dohľadom. Toto sa zvyčajne robí preto, aby sa zabránilo vzniku negatívnych následkov v dôsledku kontraindikácií alebo vedľajších účinkov. Stáva sa tiež, že pacient nie je spokojný s cenou Bazalu.

Lekár má veľmi opatrne vziať dávku nového lieku tak, aby nespôsoboval silné výkyvy v glykemickom profile - to sú nebezpečné vedľajšie účinky. Je taktiež veľmi dôležité skontrolovať hladinu glukózy v krvi pacienta, aby sa dávka lieku mohla zmeniť v čase alebo pochopiť, že nie je vhodná na liečbu.

Ak chcete zmeniť dávku, lekár by mal vyhodnotiť dynamiku. Ak predpísaná počiatočná dávka lieku nefunguje, musíte zistiť, prečo sa to deje. Len potom môže byť dávka zvýšená, opäť kontrolovať proces.

Niekedy môže reakcia na liečivo chýbať kvôli individuálnym charakteristikám organizmu a hyperreaktivita sa často vyvíja kvôli prítomnosti kontraindikácií. Len to špecialista dokáže pochopiť.

Dávkovací režim pre špeciálne skupiny pacientov

Existuje niekoľko kategórií pacientov, pre ktorých musíte byť obzvlášť obozretní.

  1. Tehotné a dojčiace ženy. Pre nich je potrebné systematicky kontrolovať indikátory glukózy a zmeniť časť lieku podľa výsledkov.
  2. Pacienti s poruchou obličiek a pečene. Tieto orgány podliehajú najaktívnejšiemu účinku lieku. Preto ak v tejto oblasti existujú patológie, pacient potrebuje zníženú dávku liekov.
  3. Starší pacienti. Keď je pacient starší ako 65 rokov, patológia sa často vyskytuje vo fungovaní rôznych orgánov. Zmeny súvisiace s vekom môžu mať vplyv na pečeň a obličky. To znamená, že u takýchto pacientov by dávkovanie malo byť veľmi starostlivé. Ak v týchto orgánoch nedôjde k porušeniu, môžete začať s normálnou časťou, ale pravidelne by ste mali robiť prieskum. Ak sa objaví zlyhanie obličiek alebo pečene, je nevyhnutné znížiť množstvo spotrebovaného inzulínu.

Pred zakúpením lieku Insuman Bazal sa musíte uistiť, že to bude užitočné.

Neoprávnené zvýšenie dávky môže spôsobiť predávkovanie liekom. To zvyčajne vedie k hypoglykemickému stavu, ktorého závažnosť môže byť veľmi odlišná. V niektorých prípadoch môže pacient v prípade neprítomnosti lekárskej starostlivosti zomrieť. Keď hypoglykémia slabšej formy, môžete zastaviť útok s jedlom, ktoré je bohaté na sacharidy (cukor, cukrík atď.).

Insuman Bazal GT - recenzie, návody na použitie, analógy a ceny

Recenzie lekárov - Insuman Bazal GT

variabilný, predvídateľný výsledok

V princípe je droga dobrá, alergie, vedľajšie účinky takmer nikdy nevideli. Nie je to najsilnejší a rovnako ako všetky polovice, má výrazný vrchol akcie, ale ak dodržiavate odporúčania, funguje efektívne a jemne

Je tu výhoda: uvoľnenie v hotových striekačkových perách

veľmi pohodlné striekačkové perá.

video

O účinnej látke Inzulín izofán [ľudské genetické inžinierstvo] lieku Insuman Basal GT:

Použitie lieku Insuman Bazala a analógov s revíziami a cenami

Insuman Bazal GT patrí k geneticky upravenému inzulínu s priemerným trvaním účinku. Odvodzuje sa z kmeňa E. coli K12 135 pINT90d. Účinnou zložkou je inzulín izofán. Dostupné vo forme suspenzie na injekciu pod kožu.

Farmakologické vlastnosti

Dávka lieku Insuman Bazal GT je 100 IU / ml. Po podaní injekcie pod kožu postupne začne pôsobiť a dosiahne hypoglykemický účinok za hodinu. Maximálny pokles cukru sa rozvíja 3-4 hodiny po injekcii, tento účinok trvá 11-20 hodín. Mechanizmus činnosti má svoje vlastné charakteristiky:

  • Má anabolický účinok, inhibuje katabolické procesy, znižuje množstvo glukózy v krvnej plazme.
  • Pomáha preniesť glukózu do bunky a syntetizovať z nej glykogénové zrná v hepatocytoch a svaloch, blokuje reakcie glykogenolýzy a glukoneogenézy, optimalizuje využitie konečného produktu - pyruvát.
  • Znižuje biochemické reakcie lipolýzy, ale stimuluje syntézu tukov v pečeni.
  • Zlepšuje transport aminokyselinových zlúčenín do bunkových štruktúr a syntézy bielkovín.
  • Pomáha prenosu draslíka cez membránu do buniek.

Všetky biologické účinky inzulínu insuman bazal gt prispievajú k zníženiu hladiny glukózy v krvi.

Indikácie a kontraindikácie: možné vedľajšie účinky

Indikácie pre použitie v klinickej praxi inzulínu Basal sú diabetes mellitus typu 1 a 2, keď potrebujete kombináciu perorálnych liekov znižujúcich hladinu glukózy a inzulínu.

Liečba je kontraindikovaná v prípade alergickej reakcie na niektorú zo zložiek v histórii. Nemôžete vstúpiť do hormónu u pacientov s hypoglykémiou.

Ak existujú nasledujúce podmienky, Insuman Bazal GT sa používa so zvýšenou opatrnosťou s povinným lekárskym dohľadom:

  • U starších ľudí.
  • Pri nedostatku funkcií obličiek a pečene.
  • U pacientov s stenózou cerebrálnej artérie.
  • Diagnostikovaná proliferatívna retinopatia, najmä neliečená fotokoaguláciou.
  • Interkurentné patológie, pri ktorých sa zvyšuje potreba inzulínu.

Pacienti počas podávania lieku s hypoglykémiou sú kontraindikovaní

Každá z týchto stavov vyžaduje sledovanie lekárom, ktorý rozhodne, či je krátky alebo dlhý inzulín vhodný pre konkrétneho pacienta a ako kombinovať jeho podávanie.

Liečba cukrovky u tehotných žien sa nemôže zastaviť. Insuman Bazal GT neprechádza placentou a preto nemá vplyv na dieťa. Ak sa diabetes vyvinul počas tehotenstva (gestačný), potom je dôležité regulovať hladinu cukru počas celého obdobia narodenia dieťaťa. V 1 trimestri môže byť potreba inzulínu menšia a v 2 a 3 sa zvýši. Po narodení dochádza k zníženiu potreby hormónu. Kontraindikácie pre dojčenie na vymenovanie Insuman Bazal nie.

Nežiaduce reakcie sa môžu vyskytnúť pri použití veľkých dávok inzulínu alebo pri porušení jeho zavedenia. Každá inzulínová terapia môže byť komplikovaná stavom hypoglykémie. Táto komplikácia sa vyskytuje v prípadoch, keď je podaná dávka väčšia ako potreba tela. Toto sa pozoruje u starších pacientov s vynechaním príjmu potravy, ale injekciou inzulínu, intenzívnou fyzickou prácou, konzumáciou alkoholu v noci. Podľa klinických príznakov bude jasné, že hladina cukru klesla na kriticky nízke:

  • Ostré potenie.
  • Pocit hladu.
  • Patologická ospalosť a poruchy spánku.
  • Depresívna porucha.
  • Neurologické príznaky (parestézia, bolesť hlavy, problémy s motorickou koordináciou, zmeny v reči a zraku, paralytické syndrómy).

Aktivácia sympatického úseku autonómneho nervového systému vedie k výraznému srdcového tepu, potenie, ťažkostiam s dýchaním, arytmiám, bolesti v projekcii srdca, zvýšeným krvným tlakom.

Imunitný systém môže reagovať na zavedenie lieku Insuman Bazal GT s okamžitým typom alergickej reakcie, bronchospazmu, angioedému a zriedkavo anafylaktickým šokom.

U pacientov so zvýšenou individuálnou citlivosťou na zvierací inzulín je prekážka prechodu na ľudský prípravok získaný pomocou genetického inžinierstva obmedzená. Potom vykonajte intrakutánne testy, ktoré pomáhajú identifikovať reakcie z precitlivenosti.

Inzulín je schopný spôsobiť retenciu sodíka v krvi, preto je možné počas liečby vyvolať edém.

Ak sa inzulínové miesta injekcie nezmenia, vyvíja sa v nich dystrofia subkutánneho mastného tkaniva a absorpcia lieku klesá. Okrem toho sa môžu v oblasti injekcie objaviť bolesť, začervenanie, reakcie podobné urtikárii, svrbenie a opuch. Po niekoľkých dňoch zvyčajne takéto reakcie zmiznú.

Staršia potreba inzulínu je nižšia, čo znamená, že dávka je starostlivo zvolená tak, aby nespôsobovala hypoglykémiu

Podávanie a dávkovanie

Pokyny na použitie Insuman Bazal GT umožňujú individuálny výber dávky na základe stavu pacienta a jeho potreby hormónu. Dávka sa vypočíta podľa hladiny cukru v krvi, fyzickej námahe a stavu metabolizmu uhľohydrátov.

V priemere sa vyžaduje 0,5 až 1,0 Basuant GT na 1 kg telesnej hmotnosti pacienta za deň. Je kombinovaný s dlhodobo pôsobiacim inzulínom, najlepšie s jedným výrobcom. Úprava dávkovania sa vykonáva v nasledujúcich prípadoch:

  • Prevod zo zvieracieho inzulínu.
  • Zmeniť použitý humánny geneticky upravený inzulín na iný.
  • Nahradenie rozpustného ľudského inzulínu dlhodobým účinkom.
  • Zvýšenie alebo zníženie telesnej hmotnosti a telesnej aktivity.
  • Podmienky, v ktorých je možný rozvoj hyper- alebo hypoglykémie.

Upravená dávka u starších pacientov. Starší ľudia potrebujú inzulín nižšiu, takže sa dávka vyberá a upraví veľmi opatrne, aby nevznikla stav hypoglykémie. Pacienti s ochorením pečene a obličiek, ktorí prešli do štádia nedostatočnej funkcie, vyžadujú zníženie dávkovania.

Bazal GT v balení obsahuje 5 fliaš liekov, každá 5 ml. Je k dispozícii aj v 3 ml kazetách. Na injekciu 45 až 60 minút pred jedlom sa do injekčnej striekačky vtiahne správne množstvo suspenzie. Vložte podkožne do záhybu brucha, stehna. Miesto vpichu sa pravidelne mení a mení podľa odporúčania lekára. Rýchlosť vstrebávania do krvi a vývoj účinku závisí od nej. Je zakázané:

  • Injekcia lieku intravenózne.
  • Používajte v inzulínovej pumpe.
  • Zmiešajte v jednej injekcii s inými typmi inzulínových prípravkov vrátane tých, ktoré sú živočíšneho pôvodu a v inej koncentrácii.

Skôr ako začnete roztok vpichovať do striekačky, musíte fľašku otočiť hore nohami a pretrepávať, aby ste vytvorili zátku. Nemal by sa peniť a mať inú farbu, ako je farba uvedená v návode. Ak po pretrepaní vločiek a hrudiek vytvorených na skle, potom takéto liečivo nemôže byť použité.

Po prvom použití môže byť fľaša uchovávaná 4 týždne pri teplote nie vyššej ako 25 stupňov, chránenej pred svetlom. Nezabúdajte, že na štítku uveďte dátum otvorenia. Nedoporučuje sa dať otvorené fľaše do chladničky: injekcie studeného inzulínu spôsobujú silnú bolesť.

Analógy a náklady

Cena za Insuman Bazal v závislosti od objemu fliaš sa pohybuje od 268 do 1695 rubľov. Rôzne náklady v rôznych regiónoch Ruska av on-line lekárňach.

Ramsulin NPH (cena 420 rubľov), Biosulin (od 500 rubľov), Protamín Inzulín ES (310 rubľov), Rosinsulin (od 1000 rubľov) sa môžu stať analógmi Insumanu Basel.

Len lekár môže zvoliť primeranú náhradu lieku. Preto v prípade diabetickej inzulínovej liečby je samoliečba nebezpečná.

Používala liek Insuman, cítila sa dobre, prísne dodržiavala odporúčania lekára. Nevidel som žiadne vedľajšie reakcie, hladina glukózy bola dobre kontrolovaná.

Dostal som inzulín po prestávke piluliek. Lekár povedal, že k tomu dochádza pri dlhodobom diabetu typu 2. Injekcie sa vykonávajú v žalúdku a stehne. Krvný cukor sa udržuje v normálnych hraniciach.

Už dlho používam túto drogu. Kombinujem sa s hormónom dlhodobého účinku, potom to často nepotrebujem na podanie injekcií.